3.12.2011

Fantasybrud på photoshoot


 Ut i snön, iklädd en sommarbrudklänning… Livet som modell är ingen dans på rosor, tack och lov figurerade jag som designer (och lite som Mr Jay under själva fotandet), medan stackars Nina fick frysa.
 Platsen för photoshooten denna gång var Pedersöre, och närmare bestämt grustagen i Östensö. Arbetsteamet bestod av fyra personer, mig själv, modellen Nina, assistenten Thilda och fotografen Viktor. Därtill inkluderades vita presenningar och lakan, för att skydda klänningen från snö och fukt.
 (Ingen skadades under photoshooten, men modellen blev rejält förkyld.)

 Klänningen är densamma som på bilderna från brudmässan, beställd till ett bröllop med temat fantasy. Kjolen är uppbyggd av tusen små tyllcirklar. En efter en har de sytts fast i våningar och bildar volangkaskaderna som tonas från mörkaste mossgrönt till gräddvitt. Överdelen av klänningen består av ett stabilt korsettliv med löstagbar krage. I klänningen finns en hel del återvunnet material, bland annat gamla virkade dukar (brudens svärmormors och svärfarmors) och gamla brudslöjor. Blomrankan är gjord av tyllblommor och grönfärgat material från den virkade dukarna.
 Inspirationen till klänningen kommer från sagor, växtlighet och magi – korsat med folkliga inslag; närmare bestämt spetshjärtat på ryggen.

 Fantasybröllopet ägde rum i juli 2010. Klänningen har senare visats på Jakobs Dagar 2010 i showen ”Unika brudklänningar”, och på Brud- och festmässan i Jugendsalen 2011 (bägge happenings i Jakobstad).

Editering: Ina
Modell: Nina Snellman
Styling: Ina





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar